woensdag 25 november 2009

het nieuwe boek van het huis anubis en De vloek van Anchesenamon



het nieuwe boek van het huis anubis is nu te koop

het Het Huis Anubis en de legende van het Spooktheater



Anubis en de legende van het Spooktheater



Het verhaal


In deze voorstelling komen de bewoners van het Huis Anubis achter de legende van het theater. In dit theater is er vroeger een grote brand geweest. Als er plots een mysterieuze geest verschijnt, wordt de legende onthuld... Deze zegt dat er na 100 jaar weer brand zal uitbreken in het theater en dat het volgens planning tijdens deze voorstelling zal gebeuren. Onze meisjes en jongens doen er alles aan om dit te voorkomen, maar zal het hen lukken...

cast overzicht

cast 2010
Nienke Martens Loek Beernink 2006-2009
Amber Rosenbergh Iris Hesseling 2006-2009
Fabian Ruitenburg Lucien van Geffen 2006-2009
Mick Zeelenberg Vincent Banic 2006-2009
Jeroen Cornelissen Sven de Wijn 2006-2009
Noa van Rijn Gamze Tazim 2007-2009
Appie Tayibi * Kevin Wekker 2008-2009
Danny Rodenmaar Patrick Wessels 2009
Sofie Rodenmaar Claartje Janse 2009
Victor Emanuel Rodenmaar Walter Crommelin 2006-2009




cast 2009
Personage Acteur Periode
Nienke Martens Loek Beernink 2006-heden
Amber Rosenbergh Iris Hesseling 2006-heden
Fabian Ruitenburg Lucien van Geffen 2006-heden
Mick Zeelenberg Vincent Banic 2006-heden
Jeroen Cornelissen Sven de Wijn 2006-heden
Victor Emanuel Rodenmaar Walter Crommelin2006-heden
Noa van Rijn Gamze Tazim 2007-heden
Appie Tayibi * Kevin Wekker 2008-heden
Danny Rodenmaar Patrick Wessels 2009-heden
Sofie Rodenmaar Claartje Janse 2009-heden







cast 2008

Nienke Martens Loek Beernink 2006-heden
Amber Rosenbergh Iris Hesseling 2006-heden
Fabian Ruitenburg Lucien van Geffen 2006-heden
Mick Zeelenberg Vincent Banic 2006-heden
Patricia Soeters Vreneli van Helbergen 2006-heden
Appie Tayibi * Achmed Akkabi 2006-2008
Jeroen Cornelissen Sven de Wijn 2006-heden
Joyce van Bodegraven Marieke Westenenk 2007-heden
Noa van Rijn Gamze Tazim 2007-heden
Appie Tayibi Kevin Wekker 2008-heden





cast 2007
Personage Acteur Periode
Nienke Martens Loek Beernink 2006-heden
Amber Rosenbergh Iris Hesseling 2006-heden
Fabian Ruitenburg Lucien van Geffen 2006-heden
Mick Zeelenberg Vincent Banic 2006-2009
Joyce van Bodegraven Marieke Westenenk 2007-heden
Patricia Soeters Vreneli van Helbergen 2006-heden
Appie Tayibi * Achmed Akkabi 2006-heden
Jeroen Cornelissen Sven de Wijn 2006-heden
Noa van Rijn Gamze Tazim 2007-heden



Cast (2006

Hoofdcast
Personage Acteur Periode

Nienke Martens Loek Beernink 2006-heden
Amber Rosenbergh Iris Hesseling 2006-heden
Fabian Ruitenburg Lucien van Geffen 2006-heden
Mick Zeelenberg Vincent Banic 2006-heden
Mara Sabri Liliana de Vries 2006-heden
Patricia Soeters Vreneli van Helbergen 2006-heden
Appie Tayibi * Achmed Akkabi 2006-heden
Jeroen Cornelissen Sven de Wijn 2006-heden
Victor Emanuel Rodenmaar Walter Crommelin 2006-heden

Nieuwe prijs! in de Anubisgame


Nieuwe prijs!
Speel nu de Anubisgame en maak kans op het Anubisspel Het Rijk der Schimmen!

dinsdag 17 november 2009

Huidige Hoofdrolspelers

[bewerken] Huidige Hoofdrolspelers
[bewerken] Nienke Martens (Loek Beernink) (2006 - heden / vanaf afl. 1)
Nienke is in het begin van de serie de nieuwkomer van het internaat. Door haar verlegenheid en geheimzinnige voorkomen zorgt ze voor een hoop opschudding als ze hier arriveert. Een derde bron van al deze opwinding is het feit dat Nienke volgens sommigen in het internaat de plaats van Joyce 'overnam'. Ze werd dan ook sterk door de anderen op de proef gesteld. Nienke wordt later door de anderen op het internaat wel geaccepteerd, maar dit komt vooral door haar prettige persoonlijkheid.

Ze heeft haar beide ouders op jonge leeftijd verloren en woonde eerst bij haar oma, maar moest later naar het internaat, omdat haar oma naar een bejaardentehuis moest in verband met haar gezondheid. Ze is heel verlegen en is verliefd op Fabian, met wie ze later in de serie een relatie krijgt.Als ze hoort dat hij dood is (iets wat in werkelijkheid niet het geval is), is ze zo van slag dat ze met de Geheime Club van de oude Wilg wil stoppen. Nienke en Amber zijn beste vriendinnen en ze deelden ook eerst een kamer, maar sinds de verandering van kamers slaapt ze met Patricia op één kamer.

Nienke is de eerste die met het mysterie van de graal in aanraking kwam door Sarah. Ze richt ook samen met Fabian en Amber de Club Van De Oude Wilg op.

[bewerken] Amber Rosenbergh (Iris Hesseling) (2006 - heden / vanaf afl. 1)
Amber is het mooie populaire meisje uit het huis Anubis. Haar vader heeft haar altijd alles gegeven wat ze wilde, maar toch is ze niet verwend geworden. Amber is niet echt de slimste van het huis. Ze is zo zeer impulsief en doet dingen altijd direct, zonder dat ze erover na heeft gedacht. Dat brengt haar vaak in vreemde situaties. Ze is ook heel erg ijdel en haat het als er ook maar een kleine vlek in haar kleding zit. Ze zegt soms dingen waarvan ze de betekenis niet eens weet zoals: 'Commandeer je hondje en blaf zelf.' Amber heeft de meest vergezochte fantasieën en maakt van alles iets bijzonders. Voor haar is het mysterie dan ook behoorlijk fascinerend; een soort hoofdrol in haar eigen avonturenfilm. Ze weet ook vaak wie te vertrouwen is en wie niet.

Amber krijgt met Nienke een eerste echte vriendin in haar leven. Nienke (Loek Beernink) heeft soms dromen over Sarah die ze best wel eng vindt, Amber probeert haar dan gerust te stellen en zegt dat het aanwijzingen zijn, wat vaak ook zo is. Amber doet ook enorm haar best om Nienke te troosten met Fabian die "overleden" is. Amber is ook de enige die twijfelt of Fabian wel echt dood is waardoor ze als eerste in contact komt met de geheimzinnige arts. Ze ontdekt dat de arts en Matthijs samenwerken en tot het genootschap van Anchesenamon behoren.Ze hoort bij de Club van de Oude Wilg en was het derde lid, ze trad toe tot de club na Fabian. Ze probeert de Club te helpen, iets wat haar vaak onbewust lukt, omdat ze per ongeluk iets zegt waar de club mee verder kan. Ze sliep eerst op dezelfde kamer als Nienke, maar nu de kamers zijn verwisseld slaapt ze op de zolder, wat ze behoorlijk eng vindt. Ter geruststelling houdt Appie haar soms gezelschap. Amber kan het heel goed vinden met Appie, ze is dan ook de eerste die de "nieuwe" Appie gelooft(nep ap)

[bewerken] Fabian Ruitenburg ( Berend ) (Lucien van Geffen) (2006 - heden / vanaf afl 1)
De slimme 'studiebol' met een zachtaardig karakter, die bijna als enige helemaal zichzelf is. Hij is erg wijs voor zijn leeftijd, zeer goed in abstracte vakken en hij ziet altijd als eerste de achterliggende betekenis. Als Nienke op school komt wordt hij ook voor het eerst verliefd. Ze krijgen later een relatie met elkaar. Door zijn verliefdheid raakt Fabian ook betrokken bij het mysterie, waarschijnlijk meer dan hij werkelijk wil. Hij heeft krullend haar en blauwe ogen.

In de laatste aflevering van seizoen 3 deel 1 raakt Fabian in coma. In deel 2 gaan Nienke, Amber, Appie en ook Mick en Joyce samen naar het ziekenhuis. Ze krijgen te horen dat Fabian overleden is, maar ondertussen verschijnen er beelden van de mysterieuze arts (uit de eerste afleveringen). Hij gaat met een brancard waar Fabian op ligt, naar buiten en rijdt met de ambulance weg. De mysterieuze arts probeert een gif, dat per ongeluk aan Fabian was toegediend, uit hem te halen, om het te gebruiken voor Noa, voor wie het bestemd was. Matthijs helpt Fabian ontsnappen maar eerst moet Fabian beloven dat hij zal terugkeren naar de villa.

[bewerken] Mick Zeelenberg (Vincent Banic) (2006 - heden / vanaf afl. 1)
Mick is een jongen die heel veel sport. Hij is dan ook gespierd en slank. Hij houdt vooral van surfen, skateboarden en snowboarden. Mick wordt door meisjes gauw als knap gezien en weet dit ook, hoewel hij zich er niet zoveel van aantrekt; hij is dan ook heel nuchter. Hij is de kamergenoot van Fabian.

Mick heeft een jonger zusje dat blind is. Hij wil dokter worden om haar van deze blindheid af te helpen. Desondanks wil hij niet dat iemand dit weet. Mick is een jongen die zich niet gauw bindt, hoewel hij toen het huis Anubis net begon wel een relatie had met Amber. Nadat Amber niet is komen opdagen op een afspraakje dumpte hij haar en kreeg hij een relatie met Mara. Maar Mara ging terug naar Dubai. Op dit moment heeft hij een relatie met Joyce. Samen met Joyce en Kleine Robbie redt hij het dorp van oom Ibrahim en zorgt hij ervoor dat Van Swieten directeur blijft op de school. Maar Joyce is samen met Patricia vertrokken naar Amerika.

Als Danny's zus Sofie in het huis komt wonen, krijgt hij met Sofie een relatie. De club is er achter gekomen dat ze in de volgende stap om Noa en de moeder van Matijs te redden twee personen moeten koppelen, dat zullen dus Mick en Sophie worden maar voordat ze (de club) Mick en Sophie kunnen koppelen zal mick joyce en patricia opzoeken in Amerika, lukt het de club om de volgende stap uit te voeren???

[bewerken] Jeroen Cornelissen (Sven de Wijn) (2006 - 2009)
Jeroen is een yup. Sinds zijn vader in de gevangenis zit wegens grootscheepse fraude, is Jeroen veranderd in een vervelend manipulatief persoon. Hoe meer mensen hij tegen elkaar kan opzetten, hoe leuker hij het vindt. Met Appie vormt hij een duo. Jeroen is ook bij het geheim betrokken, maar hoort sinds kort bij de de Club van de Oude Wilg. Hij is er in terecht gekomen door Zeno Terpstra. Nu Zeno in coma ligt wordt hij door iemand anders gedwongen mee te doen, namelijk Wolf/Raven. Later wordt hij verliefd op Noa. Waarschijnlijk mede hierdoor bedriegt hij Wolf/Raven en gaat bij de club van de Oude Wilg . Op het einde van het tweede seizoen ziet hij zijn vader terug als vrij man. Hij is vrij door een advocaat die Noa voor hem heeft geregeld. Jeroen is heel bezorgd om Noa. Wanneer de club hem verteld over het visioen doet hij er alles aan om de traan te vinden voor Noa.

In seizoen 4 sterft Zeno Terpstra, maar hij heeft een videoboodschap achtergelaten voor de club. Jeroen moet van Zeno naar Egypte.

[bewerken] Noa van Rijn (Gamze Tazim) (2007 - heden / vanaf afl.147)
Noa duikt plots op als Mara (Liliana de Vries) weg is gegaan uit Het Huis Anubis. Ze is stijlvol in haar kleding en alles wat ze aantrekt is net anders dan anders en onbedoeld trendsettend. Noa is een afstammeling van Amneris. Eigenlijk draagt ze de naam Fazia, prinses van Egypte, maar na de dood van haar ouders heeft een oude sjeik haar geadopteerd en de naam 'Noa' gegeven. Noa laat zich niet intimideren door de anderen in het huis en ook niet beïnvloeden. Noa is dol op rommel, ze kan dan ook niets weggooien. Zelfs kapotte dingen sleept ze mee, want aan alles is ze gehecht.

In het huis krijgt Noa een bijzondere band met Jeroen, hij is de eerste jongen die ze echt toelaat. Ze sliep op de zolder, maar nu slaapt ze met Joyce op de kamer. Noa is ook de uitverkorene. Ze loopt een enorm gevaar als de club de opdracht niet vervult in de geheime gang onder het huis. Noa heeft een relatie met Jeroen (Sven de Wijn), ze vindt alleen wel dat Jeroen overbezorgd om haar is.

De vloek van Achesenamon is opgezet door de vrouw van Toetanchamon. Toetanchamon had een geheime liefde: Amneris. De vrouw van Toetanchamon had wist hiervan en zette een onsterfelijke groep op. Het doel van deze groep was de bloedlijn van Amneris te vernietigen.

Ze is ontvoerd door de vader van Mathijs die haar de laatste druppel gif wil toedienen. Ze ligt in de villa waar Fabian ook ligt. Als het gif aan Noa toegediend word is ze nog niet verloren, want als Jeroen in Egypte alles papyrussen vindt, kunnen ze Noa nog redden.

[bewerken] Appie Tahibi (Kevin Wekker) (2008 - heden/vanaf afl 290)
De oude Appie (Achmed Akkabi) (2006 - 2008) is veranderd in de nieuwe Appie omdat hij in de geheime kamer een artefact heeft aangeraakt. De ochtend daarna lag hij in zijn eigen bed maar niemand geloofde hem dat hij wel degelijk Appie is. De nieuwe Appie heeft een donkere huidskleur en kort zwart haar, dit in tegenstelling tot de oude Appie, die een licht getinte huidskleur en een grote krullenbos had. Hij snapt zelf ook niet hoe het is gekomen dat veranderd is. Alleen Trudie denkt dat hij de neef van haar broeder is: 'Jan de Wit.' Trudie gelooft echter dat hij kan voorspellen, en Appie doet het als zij doet wat hij wil. Maar Trudie heeft de nieuwe Appie al de hele de tijd door en speelt gewoon mee.

Later gelooft (door precies dezelfde grappen als de oude Appie) de club Appie wel, er gaan geruchten dat de oude appie weer terug komt en dat de vloek over hem gaat verdwijnen. Maar daar is niks van waar!!

[bewerken] Danny Rodenmaar (Patrick Wessels) (2009 - heden / vanaf afl. 370)
Danny wordt in seizoen 4 de nieuwe bewoner van het huis Anubis. Hij is voor het eerst te zien in aflevering 370, de aflevering nadat Patricia, Joyce en Jeroen vertrokken zijn naar Amerika en Egypte. Angezien zij weg zijn, komen er plaatsen vrij in het huis. Hij en zijn zus, Sofie, komen dus in het huis wonen. Hij is tevens familie van Victor. Danny is een vervelende etter. Met zijn iets te grote jas en bril doet hij zich net iets ouder voor dan hij is. Hij heeft al sinds de eerste dag dat hij in Het Huis Anubis woont door dat Nienke, Fabian (Berend), Amber en Appie een geheime club hebben. Hij wil dolgraag bij die club horen, alleen pakt hij het helemaal verkeerd aan. Hij steelt de Traan om hen te chanteren, maar dankzij Amber hebben ze die terug. Hij gaat toch nog bij de club horen, omdat hij de club geholpen heeft met het afleiden van zijn moeder, waardoor de club op de computer kon om met Jeroen te praten.

Maar is Danny wel te vertrouwen. Zijn moeder vroeg hem immers om zoveel mogelijk over de Traan te weten te komen. Blijft Danny trouw aan zijn moeder of is de lokroep van de vriendschap veel meer waard?

[bewerken] Sofie Rodenmaar (Claartje Janssen) (2009- heden / vanaf afl 377)
De zus van Danny is op het eerste gezicht een voorbeeldig meisje. Altijd netjes gekleed, ze haalt op school altijd negens en tienen en heeft altijd een antwoord klaar. Maar als ze in het huis gaat wonen, wordt ze opeens heel onzeker. Er is in het huis namelijk een hele leuke jongen en het ziet ernaar uit dat hij haar ook leuk vind. Deze jongen, Mick, heeft het er echter nog steeds moeilijk mee dat zijn ex-vriendin, Joyce, naar Amerika is vertrokken. Kan Sofie hem voor zich winnen?

[bewerken] Voormalige hoofdpersonages
[bewerken] Mara Sabri (Liliana de Vries) (2006 - 2007)
Mara is een stil meisje en heeft liever geen mening over dingen. Ze is slim en houdt van leren. Mara zorgt ervoor dat de groep bij elkaar blijft. Ze is in seizoen 2 vertrok ze naar Dubai naar haar ouders, samen met haar tweelingzus Yasmine. Yasmine was eerst even bij hun in huis als verrassing voor Mara van Joyce en Patricia. Mara was een bewoner van het internaat. Yasmine noemt Mara ook wel Maya, en zichzelf Yaya.

[bewerken] Appie Tahibi (Achmed Akkabi) (2006 - 2008 ?)
Appie is een slungelige wat raar uitziende jongen die iedereen de stuipen op het lijf jaagt met zijn obsessie voor horrorfilms. Een jongen die niets opheeft met regels en gezag. De leraren voor de gek houden door met een bebloed gezicht door de school te lopen of de gang bekliederen met tomatensaus. Hij neemt het mysterie eerst niet serieus en maakt de andere bewoners er bang mee, totdat hij er zelf mee te maken krijgt. Appie is lid van De Club Van De Oude Wilg sinds seizoen1 deel 2. Appie slaapt met Jeroen op een kamer, en ze zijn 'beste' vrienden. Sinds Appie in de geheime gang is geweest en het artefact heeft aangeraakt, is hij totaal veranderd in een nieuwe Appie, gespeeld door Kevin Wekker. De kans bestaat dat hij terugkomt, oom Ibrahim zei namelijk "enkel de tijd kan deze vloek genezen". Binnenkort is Appie weer te zien in het huis Anubis.

[bewerken] Joyce van Bodegraven (Marieke Westenenk) (2007 - 2009)
Toen Nienke in Het Huis Anubis kwam was Joyce ineens verdwenen. Haar beste vriendin Patricia had hier de grootste moeite mee. In het tweede deel van Het Huis Anubis is Joyce echter teruggekomen. Joyce is een lief, knap en vrolijk meisje. Iedereen kan goed met haar overweg en het komt zelden voor dat iemand haar niet mag. Joyce houdt van weddenschappen en krijgt een relatie met Mick. Zij zijn de enigen die niks van het geheim af weten. Samen met Mick organiseert ze ook een veiling om Meneer Van Swieten en het dorp van Oom Ibrahim te redden. In het vierde seizoen krijgt Patricia een brief waarin staat dat zij en Joyce zijn aangenomen op een High School in Amerika. Eerst willen ze niet gaan, maar ze besluiten later toch te gaan.

Joyce verlaat de serie samen met Patricia. maar Patricia gaat terug naar het huis anubis omdat ze robbie erg mist.

[bewerken] Patricia Soeters (Vreneli van Helbergen) (2006 - 2009)
Patricia is een bemoeial met een grote mond waar niet mee te spotten valt. Ze is wel heel aardig als je eenmaal vrienden met haar bent. Ze heeft veel over voor haar vrienden, vooral voor haar plots verdwenen vriendin Joyce. Patricia kenmerkt zich door haar uiterlijk dat dagelijks verandert. Ze heeft een harde jeugd gehad en dat is duidelijk te merken. Patricia is zeer aanwezig te noemen. Patricia vertrouwde Nienke eerst niet maar later worden ze beste vriendinnen en mag Patricia zelfs bij de Club van de Oude Wilg. Rufus is haar vijand. Ze sliep eerst met Mara op de kamer, maar toen Joyce terugkwam ruilde Mara met Joyce. Nu zijn de kamers weer veranderd en slaapt ze met Nienke op de kamer. In seizoen 3 deel 2 heeft ze de club opgebiecht over haar verraad. Bij het kasteel van Zeno verdween ze spoorloos, maar helpt de Club van de Oude Wilg als een "Geheime helper". Patricia komt terug in seizoen 4. En ze zorgt er voor dat de vader van Victor de traan niet te pakken krijgt. Patricia krijgt in het vierde seizoen een brief waarin staat dat zij en Joyce zijn aangenomen op een High School in Amerika. Eerst willen ze niet gaan, maar ze besluiten later toch te gaan.

Patricia mist in Amerika kleine Robbie enorm en ze keert terug naar het Huis Anubis. Dan ontdekt ze dat Fabian nog leeft en ze gaat de club terug helpen en ze belooft hen dat ze alles gaat doen om Noa te redden.

[bewerken] Huidige gastpersonages
[bewerken] Victor Emanuel Rodenmaar Junior (Walter Crommelin) (2006 - heden / vanaf afl. 1)
Victor is de oprichter en conciërge van het internaat. Victor wil zelf de schat van Anubis vinden en daarom houdt hij ook de Club van de Oude Wilg goed in de gaten. Victor draagt meestal een lichtblauwe jas en praat tegen zijn vogel Corvus in zijn kantoor. Corvus is een opgezette zwarte raaf (Corvuz is Latijn voor raaf).

In het eerste deel van seizoen 1 wordt hij ervan verdacht Joyce iets aangedaan te hebben, maar in het tweede deel wordt duidelijk dat hij haar juist beschermt. In dit deel komt hij er ook achter dat er een schat in Het Huis Anubis verborgen ligt en wil koste wat het kost die schat vinden, samen met meneer Van Swieten. Hij wou de Graal hebben om eeuwig te leven.

In het tweede seizoen werkt hij samen met Raven om de liefdestombe te vinden, maar algauw chanteerd Raven hem als hij niet op tijd met aanwijzingen komt. Hij zorgt ervoor dat Victor Het Huis Anubis kwijtraakt en al zijn geld verliest. Tot overmaat van ramp wordt hij ook nog eens verliefd op Vera (die eigenlijk de vrouw van Raven is) die Trudie tijdelijk vervangt. Op het einde van seizoen 2 krijgt hij alles terug omdat Raven verdwenen is.

In het derde seizoen krijgt hij bezoek van zijn vader (Victor Senior) via een spiegel in de kelder. Victor helpt hem met het vinden van De Traan Van Isis door de Club af te luisteren, de plattegrond en de Ogen Van Horus te stelen. Ook kan hij 'wisselen' met zijn vader waardoor hij in de spiegel komt te zitten en zijn vader (tijdelijk) uit de spiegel kan. Als Victor Noa moet halen om een proef te doen, spreekt hij voor het eerst in zijn leven zijn vader tegen. Sinds dan wilt hij zijn vader niet meer helpen, maar Senior heeft tijdens zijn laatste uitstapje Corvuz in de spiegel genomen waardoor hij Victor kan chanteren. Het huisje is weg uit het huis waardoor Senior steeds zwakker wordt. Victor moet het huisje terug gaan halen van zijn vader, wil hij Corvuz nog terug krijgen. Vanaf dat hij het huisje heeft kan Senior heel lang uit de spiegel blijven, waardoor Victor voor de rest van het seizoen zit opgesloten in de spiegel. Sinds hij hoort dat zijn vader hem voor altijd in de spiegel wilt houden probeert hij de Club te waarschuwen voor zijn vader door door te spiegels te reizen, maar Senior heeft alle spiegels naar de kelder gehaald.

In de eerste aflevering van seizoen 4 moest Senior terug naar de spiegel, nadat hij de Traan heeft kunnen overmeesteren van Jeroen, omdat het huisje kapot geslagen was door Patricia (die afwist van Victor zijn vader).Terwijl Victor en zijn vader wisselden heeft Victor de Traan kunnen afnemen van zijn vader. Vervolgens slaat hij de spiegel kapot, waardoor zijn vader verdwijnt en geeft hij de Traan Van Isis aan De Club Van De Oude Wilg om Noa te redden. Verder heeft hij in seizoen 4 het er erg moeilijk mee dat zijn Trudie met Ibrahim gaat trouwen. Hij krijgt ook bezoek van zijn zus Marijke en haar kinderen Danny en Sofie. Marijke heeft Het Huis Anubis afgepakt van hem. In het testament van hun vader (Senior) stond namelijk dat indien zij aanspraak wou maken op Het Huis Anubis dat zij dan onmiddellijk alle eigendomsrechten zou krijgen. Gelukkig mag hij nog wel in het huis blijven wonen. Maar Victor zou Victor niet zijn als hij dit zomaar zal laten gebeuren! De vraag is nu of hem dat in zijn eentje zal lukken... Er is wel nog altijd de Club die maar al te graag Marijke ziet verdwijnen.

[bewerken] Marijke Rodenmaar (Manon Nieuweboer)? (2009-heden)
Marijke is de nieuwe huisvrouw in Het Huis Anubis. Zij is de zus van Victor en de moeder van Danny en Sofie. Zij is heel streng en is dus al niet geliefd. Op haar kamer praat ze tegen iets of iemand, Amber heeft haar al een paar keer afgeluisterd maar weet nog niet waarmee ze bezig is. Appie krijgt dromen van marijke waarin haar poppen de hoofdrol spelen. Is de droom over voodoopoppen waar of niet? Marijke wilt Het Huis Anubis afpakken van Victor, wat Victor Sr. aan hem heeft nagelaten. Dit lukt, waardoor ze nog meer macht heeft in het huis. Als ze dan ook nog eens te weten komt dat De Traan Van Isis bestaat, wil ze die koste wat het koste hebben.

De vraag is nu of Victor zijn zus zal laten doen of niet. Appie begint ook steeds meer en meer te geloven dat er iets duisters is met Marijke en haar poppen want het lijkt wel of deze leven! Zijn Marijke en haar poppen misschien vervloekt?

[bewerken] Ari van Swieten (Ton Feil) (2006 - heden / vanaf afl. 1)
Ari van Swieten is de directeur van de school. Hij was lid van het Anubis Genootschap en was in het begin vooral bezig met Joyce en het proces tegen Rufus Malpied. Hij komt erg streng over en houd er van om in het Latijn te praten. Ari zit op dansles met Ellie Van Engelen, met wie hij ook is getrouwd. Ari is ook de vader van "Kleine Robbie" oftwel Robbie Lodewijks (van Swieten). Hij heeft ook nog een tweelingbroer genaamd Harry, die in 3 of 4 afleveringen te zien was.

In het eerste seizoen wou hij samen met Victor de Graal vinden.

[bewerken] Ellie van Swieten - Van Engelen (Ingeborg Ansing) (2006 - heden)
Ellie is de lerares Frans & Nederlands en was lid van het Anubis Genootschap. Ellie is vaak nerveus en heeft een bril op. Ellie zit op dansles met meneer Van Swieten. In de laatste aflevering van het 2e deel van seizoen 2 trouwt ze met hem. in seizoen 4 denkt ze nog altijd dat het heel goed gaat met de schoolkrant terwijl ze ( de redactie ) meer ruzie maken dan iets anders

[bewerken] Kleine Robbie/Robert Van Swieten (Sander van Amsterdam) (2006 - heden)
Robbert zit een klas lager dan de bewoners van Anubis, en hij komt soms voor, soms om klusjes voor een bewoner op te lossen, en anders voor de schoolkrant (sinds seizoen 2). Zijn bijnaam is kleine Robbie. Van Swieten is zijn vader. Hij wordt verliefd op Patricia en stuurt haar verschillende brieven. Patricia wordt daardoor nieuwsgierig en samen met Joyce zoekt ze allemaal manieren om te weten te komen wie hij is. Later krijgt hij verkering met Patricia. Door de schuld van Rufus denkt Robbie dat Patricia hem niet meer wil en hij maakt het uit. In seizoen 3 heeft hij een grotere rol. Eerst moest hij binnen een week €10.000 zien te krijgen voor Jack en daarna heeft hij samen met Mick en Joyce ervoor gezorgd dat meneer Van Swieten schoolhoofd mag blijven. Als Patricia vertelt dat ze naar Amerika gaat is Robbie woedend, waarom heeft ze hem dat niet eerder verteld? Later komt alles weer goed en vertrekt Patricia zonder zorgen naar Amerika. Robbie moet verder met Mick, maar zonder Patricia en Joyce, en dit wordt moeilijk. Hij en Mick hebben het ook moeilijk met de schoolkrant want er zijn geen normale gasten. Als Van Swieten met Sofie komt met de mededeling dat zij het nieuwe Schoolkrant lid zal worden, zijn Robbie en Mick niet echt tevreden. Wanneer Mick en Sofie, door toedoen van de club, even op elkaar verliefd worden, kunnen ze toch even verderwerken aan de krant. Als het parfum is uitgewerkt maken Mick en Sofie elk hun eigen krant en komt Robbie tussen twee vuren te staan.

[bewerken] Pierre Marant (René Retèl) (2006 - heden)
Pierre Marant is de oom van Fabian. Hij is een antiquair. De eerste keer dat hij voorkwam was in seizoen 1 voor de machine die wasrollen kon afspelen. In het 2de seizoen Deel 1 werd hij vergiftigd door Raven met een Egyptisch gif die in de ring van Raven zit. Maar aan het einde van het 2de seizoen Deel 2, wanneer Toetanchamon en Amneris herenigd waren is de vloek over Pierre Marant verdwenen. In het derde seizoen zien we hem op de begrafenis van Fabian.

[bewerken] Rufus Malpied (Just Meijer) (2006 - 2007, 2008 - heden)
Rufus zat in het eerste seizoen achter Joyce aan voor onbekende reden. Joyce werd toen beschermt door Het Anubis Genootschap (Van Swieten, Victor, Van Engelen en Jason). Rufus zocht contact op met Patricia, de beste vriendin van Joyce. Patricia wou ook weten wat er met Joyce gebeurt was en daarom werkten ze samen... tot Victor hem heeft ontvoerd en in de kist in zijn kelder gevangen hield. Op het einde van het eerste deel van seizoen 1 ontsnapte hij en in de tweede aflevering van het tweede deel van seizoen 1 ontvoerde Patricia om zo Joyce te krijgen en stuurde dreigbrieven naar Het Anubis Genootschap. Nienke, Fabian en Amber kwamen dit te weten en hebben Van Engelen kunnen overhalen om hen te helpen Patricia te bevrijden. Ze stelden een val op waardoor ze Patricia konden bevrijden. Daarna verdween hij.

In het derde seizoen komt Rufus terug voor de Traan van Isis. Die heeft hij nodig om een levenselixer te maken voor de stervende Zeno Terpstra. Hiervoor chanteert hij Patricia, die De Weg Van Amneris (een set speciale dominostenen die De Club vorig seizoen nodig had) had gestolen om €10.000 te krijgen die Kleine Robbie nodig had om zijn schulden af te betalen. Patricia moet hiervoor De Club spioneren die de Traan Van Isis willen vinden om Noa te redden (Noa zal volgens een visioen heel erg ziek worden en alleen de Traan kan haar nog redden). Nadat Fabian in coma ligt kan het Patricia niet meer schelen of ze in de gevangenis komt, waardoor Rufus haar anders chanteert; Patricia denkt dat het zijn schuld is dat Fabian in coma ligt (wat eigenlijk door de vader van Matthijs gedaan heeft) en daardoor bedreigt hij Patricia door te zeggen dat Nienke, Amber en Appie hetzelfde zal overkomen. In het begin gelooft Patricia dit, maar nadien begint ze in te zien dat hij dat helemaal niet kan. Tijdens de begrafenis smeekt Rufus haast Patricia om de volgende proef te doen, maar Patricia gaat toch naar de begrafenis. Jeroen heeft al een tijdje door dat Patricia geheimzinnig doet en heeft al foto's genomen van Rufus en een gesprek opgenomen tussen Rufus en Patricia. Hierdoor dwingt hij haar alles te vertelllen aan hem, Noa en De Club Van De Oude Wilg. Nadat ze alles vertelt heeft wilt Club + Jeroen het huisje terughalen (wat Patricia aan Rufus heeft moeten geven). Ze lokken Rufus in de val waardoor ze weten waar Rufus en Zeno verblijven. Als ze aan het kasteel van Zeno aankomen is er niemand te bespeuren. Zeno is namelijk ontvoerd door de vader van Matthijs en Rufus zien ze scheurend wegrijden. Dat is het laatste wat we van hem (tot nu toe) hebben gezien.

In seizoen 4 zien we hem met een pakje voor Jeroen, waarin de videoboodschap van Zeno inzit.

[bewerken] Wolf Rensen (Raven van Prijze) (Hugo Metsers) (2007 - 2008/ Vanaf afl. 116 - afl. 234)
Wolf is de nieuwe leraar op school die Jason vervangt. Op het eerste gezicht lijkt hij erg aardig, maar hij is eigenlijk de man met het masker. Raven is eigenlijk zijn echte naam. Hij heeft een enorm groot kasteel in de Ardennen. In het eerste deel van seizoen 2 werkt hij samen met Victor om de Liefdestombe van Amneris te vinden, maar algauw begint hij Victor te chanteren met Het Huis Anubis van hem af te pakken. Hij chanteert ook Jeroen; hij filmde Jeroen en Zeno Terpstra terwijl Zeno van de Graal dronk en hij in coma kwam te liggen. Het leek alsof Jeroen hem had vergiftigd (wat Wolf zelf gedaan heeft). Jeroen moest van Raven een papyrusrol afpakken van De Club, maar Jeroen had geen idee wat 'Anoniem' bedoelde. Jeroen vertrouwde Wolf en vertelde dat hij gechanteerd werd (Jeroen wist toen nog niet dat Wolf Raven was). Wolf zei dat hij best deed wat ze hem vertelden. In de laatste aflevering van seizoen 2 deel 1 komt Jeroen erachter dat Wolf zijn chanteerder is. Hij vlucht van hem weg en probeert een uitweg te zoeken uit zijn kasteel. Tegelijkertijd ontvoerd Wolf samen met Victor Nienke omdat hij denkt dat Nienke de Uitverkorene is. De uitverkorene moet op een bepaald tijdstip op een bepaalde tijd de Graal vasthouden waardoor de Liefdestombe onthuld zal worden. Maar zowel de tijd als de plaats als de Uitverkorene klopten niet, waardoor het mysterie verder ging.

In seizoen 2 deel 2 zorgt Wolf ervoor dat Jeroen voor hem werkt door te zeggen dat hij zijn vader vrij kan krijgen, die opgepakt is wegens fraude. Ook doet Vera mee, de vrouw van Wolf. Vera wordt de nieuwe huishoudster omdat Trudie op vakantie is. Zij moet De Club spioneren en Victor en Jeroen in de gaten houden of ze wel hun best doen. Victor wordt verliefd op Vera aan wie hij zijn laatste geld aan uitgeeft. Op het einde van seizoen 2 raakt Victor alles kwijt en komt hij er eindelijk achter dat Wolf Raven is. zowel De Club Van De Oude Wilg als Raven en Vera komen er dan achter dat Noa de Uitverkorene is. Raven ontvoert haar en sluit haar op in haar kasteel. Als Raven en Jeroen naar de geheime wand in de kelder gaan om te kijken wat het tijdstip is sluit Jeroen Raven op. Jeroen heeft Vera afgeluisterd en ontdekt dat hij zijn vader helemaal niet zal vrijkrijgen. Jeroen vertelt alles aan De Club en samen gaan ze naar het kasteel. Noa moet voor zonsopgang op de hoogste toren van het kasteel staan. Victor gaat terug naar de kelder om Corvuz te gaan halen, maar dan hoort hij Raven. Raven smeekt Victor hem te bevrijden. Victor doet dit, maar dan sluit Raven Victor op achter de geheime wand. Raven vlucht naar het kasteel. Intussen probeert De Club het kasteel binnen te dringen, maar Vera is er ook nog. Intussen is Raven aangekomen en neemt Noa mee naar de toren. Jeroen ziet dit en rent de toren in. Ondertussen zijn Vera en De Club ook onderweg naar de toren, alleen doet Vera een beetje lastig. Als iedereen in de toren is, komt de zon op. Vervolgens verschijnen Toetanchamon en Amneris. De Liefdestombe is open!!! Maar net wanneer Raven en Vera denken dat ze rijk zijn spreekt Amneris een vloek over hen uit. Samen vluchten ze weg. Niemand weet wat er met hem gebeurd is.

In seizoen 4 komt hij echter terug. Amneris heeft hem vervloekt; hij heeft nu het gezicht van een raaf (zoals zijn masker). Nadien is hij in aanraking gekomen met de vader van Mathijs die hem vertelde dat Anchesenamon het wel ongedaan kon maken indien hij hen hielp. Hij woont nog steeds in het kasteel. Als de club weer weet dat Raven terug is, schrikken ze meer dan ooit. Zal het Raven lukken om de club uit te schakelen en de vloek van Amneris op te heffen?

[bewerken] Corvus (2006 - Heden)
Corvus is de opgezette raaf van Victor die regelmatig voorkomt in de serie. Hij staat op Victor's kantoor en Victor praat hier meestal mee. Corvus speelde in seizoen 1 vooral een belangrijke rol, omdat de graal in hem zat. De naam Corvus komt uit het Latijn. Letterlijk betekent het 'kraai'.

[bewerken] Oom Ibrahim (Sabri Saad el Hamus) (2009 - Heden)
Oom Ibrahim is de oom van Appie. Hij is speciaal voor Appie vanuit Marokko naar het Het Huis Anubis gekomen. Trudie en Ibrahim zijn op elkaar verliefd en willen gaan trouwen. Maar dat kan niet omdat Trudie dan weg moet in het huis Anubis. Joyce en Mick hebben speciaal voor het dorp waar Ibrahim woont gezorgd dat er geld komt. Er is een veiling gekomen door middel van de leden van de schoolkrant om spullen te verkopen en geld te verzamelen voor het dorp. Ibrahim weet blijkbaar alles van het mysterie, hij kent zelfs Sarah Winsbrugge-Hennegouwen!

[bewerken] Matthijs van Den Berg (David-Jan Bronsgeest) (2009 - heden)
Matthijs lag in het ziekenhuis naast Fabian. Hij had een gebroken been. Hij heeft nooit vrienden gehad en krijgt met Nienke de eerste in zijn leven. Matthijs heeft al erge dingen meegemaakt in het verlenden onder andere in de tombe van Achesenamon waar hij zijn moeder voor het laats zag.Zijn moeder (Rosa) is ziek en kan alleen maar genezen worden met de Traan van Isis. En de dokter die Fabian verborgen houdt, is de vader van Matthijs. Hij is in het internaat om de traan van Isis te vinden. Hij hoort bij het Bondgenootschap van Anchesenamon. Zijn taak en die van zijn vader is het vermoorden van de laatste afstammeling van Amneris, Noa. Als hij die taak niet vervult zullen zijn vader (de arts) en hijzelf voor eeuwig vervloekt zijn (eeuwig leven, en hij leeft al 218 jaar) en gekenmerkt met het Gouden Cobrateken. Zijn moeder is al 200 jaar versteend, dus als de Geheime Club van de Oude Wilg Noa de Traan van Isis toedient zal Matthijs' moeder voor eeuwig verloren zijn... Zal de Club voor Matthijs of Noa kiezen? En wat heeft Fabian in dit alles te maken? De Club kan hen allebei redden, maar dan zullen ze de geest van Anchesenamon, de woedende vrouw van Toetanchamon, moeten oproepen en de levensgevaarlijke strijd met haar aangaan...

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details van de plot en/of de afloop van het verhaal.
[bewerken] Jakob Van Den Berg (Evert van der Meulen) (2009 - heden)
Jakob Van Den Berg is de vader van Matthijs. Hij is vervloekt door Anchesenamon. Hij heeft het eeuwige leven tenzij hij de afstammelingen van Isis en Amneris kan vermoorden. Zijn vrouw is versteend en zal pas weer normaal worden als de laatste afstammeling overleden is. Anchesenamon is de vrouw van Toetanghamon, maar die bedroog haar met Amneris. Hierdoor wil Anchesenamon de afstammelingen van hen vermoorden. De vader van Matthijs wou Noa vergiftigen nadat Ze met Rufus een proef heeft gedaan in de gang. Maar Fabian sprong voor haar zodat hij het gif kreeg. Nu houdt de arts Fabian gevangen om het gif uit Fabian te halen om het vervolgens aan Noa toe te dienen. Hij is arts in het ziekenhuis waar Noa en Fabian lagen. Hierdoor kon hij Fabian ontvoeren en zeggen dat hij overleden is. Later komt Matthijs in Het Huis Anubis wonen zodat hij Noa kon vergiftigen. Noa is op den duur zo vergiftigd dat ze haar niet meer kan bewegen. Matthijs ontvoerde haar terwijl Nienke, Appie en Jeroen de laatste proef deden in De Geheime Gang. Als De Club Van De Oude Wilg merkt dat Noa weg is krijgen ze een telefoontje van Matthijs, die zegt dat Fabian nog leeft en dat ze Noa niet meer kunnen redden. Amber komt dan thuis en vertelt dat ze de arts is gevolgd. Nu weten ze waar de arts woont. Ze gaan naar zijn villa. De arts zegt tegen Matthijs dat hij ze moet wegsturen, maar De Club luistert niet en proberen alsnog de villa binnen te dringen. De arts heeft ook Zeno Terpstra onschadelijk gemaakt. Hij heeft de laatste druppel gif aan noa toegediend. Hij is ook verantwoordelijk voor de dood van Noa's ouders.

[bewerken] Rosa Van Den Berg (Angela Groothuizen) (2009 - heden)
Rosa is de vrouw van Jakob. Ze is versteend door Anchesenamon omdat Rosa, Jakob en Matthijs haar tot leven hebben gewekt. Ze kan maar op één manier terug normaal worden; als alle afstammelingen van Amneris vernietigd zijn. Jakob en Matthijs zijn hier mee bezig. Op het einde van seizoen 4 zal ze waarschijnlijk terug normaal worden.

[bewerken] Achesenamon (Meghna Kumar) (2009 - heden)
Achesenamon is de vrouw van Toetanchamon. Ze is altijd jaloers geweest op Amneris, de vriendin van Toetanchamon. Toetanchamon schonk veel meer aandacht aan Amneris dan aan haar en dat wekte haar woede op. Achesenamon voerde een ritueel uit vlak voor ze stierf waardoor ze als iemand haar tombe open zou maken zou ontwaken. De familie Van Den Berg waren de eerste die haar tombe in duizenden jaren opende. Achesenamons wraak ontstak en ze versteende de vrouw van Jakob Van Den Berg en vervloekte hun. Pas als zij de bloedlijn van Amneris (Ayesha Künzle) in handen heeft, zal zij Jakobs vrouw vrijlaten en de vloek opheffen, althans dat zegt ze. De Geheime Club van De Oude Wilg moet tegen Achesenamon vechten, maar iedereen die Achesenamon tegenwerkt, wordt slachtoffer van haar vloek. Zij is ook de derde liefdesstap om de Traan te zuiveren. De laatste stap om Noa te redden.

[bewerken] Verdwenen personages
[bewerken] Oma Martens (Oma van Nienke) (Roelie Westerbeek) (2006 - 2008 / afl. 1 - afl. 234)
De oma van Nienke komt regelmatig voor in de serie. Nienkes oma is de enige familie dat Nienke nog heeft. En als ze dan nog eens in het 2de seizoen Deel 1 in coma geraakt, denkt Nienke dat haar oma het niet zal overleven. Maar aan het einde van het 2de seizoen Deel 2, wanneer Amneris en Toetanchamon waren herenigd is de vloek over Nienkes oma verdwenen. Ze zit nog steeds in een bejaardentehuis, maar in het derde seizoen kwam ze niet voor.

[bewerken] Victor Emanuel Rodenmaar Senior (Walter Crommelin) (2008 - 2009 / afl. 236 - afl. 355)
Victor Emanuel Roodenmaar Senior is de vader van Victor en Marijke. Hij is echter overleden, maar in het derde seizoen komt hij in de spiegels van Het Huis Anubis wonen. Hij komt in huis nadat de club het kistje met daarin het mini-huisje vond. Hij is namelijk afhankelijk van het mini-huisje. Hoe dichter het huisje bij hem in de buurt is, hoe sterker hij is. Hij verschijnt steeds in de spiegel in de kelder (om Victor opdrachten te geven), in de spiegel op zolder (om de club te bespieden) en in zijn eerste afleveringen ook soms in de spiegel in de badkamer. Zijn zoon Victor is de enige die weet dat zijn vader terug is. Hij heeft maar 1 doel: De Traan van Isis. Hij wil De Traan Van Isis vinden om terug te leven en om eeuwig te leven. Hij is de kwade kracht in huis waar Sarah over sprak tegen Nienke. Ook kan hij met Victor wisselen zodat Victor in de spiegel komt en hij tijdelijk uit de spiegel kan blijven tot hij hoofdpijn krijgt. Nadat hij zei tegen Victor dat hij Noa moest vergiftigen om De Traan te bereiken wilt Victor zijn vader niet meer helpen. Senior krijgt Victor toch nog zover om met hem te 'wisselen' zodat hij Noa kon gaan halen voor de volgende proef in de geheime gang. Dit mislukt echter, omdat het huisje op dat moment buiten Het Huis Anubis wordt gebracht. Senior krijgt hoofdpijn en moet terug in de spiegel gaan. Dit doet hij, maar niet zonder Corvuz mee in de spiegel te nemen zodat hij Victor kan chanteren. Victor moet het mini-huisje gaan zoeken, wil hij zijn gevederde vriend Corvuz terugkrijgen. Wanneer Victor het huisje heeft kunnen pakken kon hij voor heel lang uit te spiegel blijven, waardoor hij Victor heeft heeft opgesloten in de spiegel. In de eerste aflevering van seizoen 4 heeft hij de Traan Van Isis te pakken maar Patricia, die zich al een tijdje had verstopt in de kelder en zo afweet van Victors vader, slaat het huisje kapot. Hierdoor raakt Senior al zijn krachten kwijt en krijgt hij enorme hoofdpijn, waardoor hij terug naar de spiegel moet met De Traan Van Isis. Terwijl de 2 Victors wisselen kan Victor Junior de Traan afnemen waardoor Victor Senior in de spiegel vast zit zonder Traan. Victor slaat vervolgens de spiegel stuk waardoor Victor Senior voorgoed verdwenen is [1] . Dit is Victors wraak voor wat Senior hem en Corvuz heeft aangedaan, zowel nu als vroeger.

Pas in deze aflevering weet de club van Victors vader.

Zelfs als hij De Traan Van Isis heeft kunnen meenemen in de spiegel kon hij die niet drinken, omdat de Traan eerst gezuiverd moest worden om hem open te doen.

[bewerken] Trudie (Magda Cnudde) (2006-2009)
Trudie is de huisvrouw in Het Huis Anubis. Zij zorgt voor de kinderen. Ze doet de huishoudelijke klusjes in huis, zoals koken en schoonmaken. Trudie is altijd heel aardig. Trudie gelooft sterk in spiritualiteit. In de tweede serie is zij een tijdje weg op vakantie omdat ze denkt dat het spookt in Het Huis Anubis (wat waar is). In het derde seizoen proberen Noa, Jeroen en Appie de 'perfecte man' voor Trudie te vinden. Als ze denken hem gevonden te hebben, ontdekt Noa de vreselijke waarheid en blijft Trudie 'manloos' achter. Trudie komt goed overeen met Noa en ontfermt zich dan ook over haar wanneer ze ziek wordt. Ze kan Victor niet uitstaan maar noemt hem toch stiekem 'mijn lieve brompot'. Trudie is voor de bewoners wat Corvuz is voor Victor. De bewoners kunnen steeds bij haar terecht voor raad. Trudie is getrouwd met de oom van Appie (Ibrahim).Hij moest echter de dag na de bruiloft al terg naar Marokko,waarmee ze het moeilijk mee heeft.Ze mocht daarom ook naar Marokko gaan.De club moest iemand loslaten en dat was Trudie.

Trudie verlaat het Huis Anubis (en de serie). Ze is vervangen worden door Marijke, de strenge zus van Victor en de moeder van Danny en Sofie. Het is echter niet zeker dat haar vertrek voor altijd is want zoals ze zelf zei, wou ze zolang blijven tot het dorp van Ibrahim opnieuw was opgebouwd. Het is dus mogelijk dat Trudie nog terugkeert!

[bewerken] Zeno Terpstra (Hero Muller) (2006 - 2007, 2008 - 2009)
Zeno Terpstra was een Egyptoloog in het Zinnick Bergman Museum.Net als De Club Van De Oude Wilg en Victor wilde hij in seizoen 1 de schat hebben. Daar had hij recht op vond hij. Jeroen luisterde De Club Van De Oude Wilg af en komt zo te weten dat er een schat in dit huis ligt en dat een zekere Zeno Terpstra hem ook wil. Jeroen zoekt contact met hem op en in ruil voor de schat wil hij €100.000 van Zeno krijgen. Ze hebben een deal. Jeroen vraagt een voorschot van €10.000. Dat krijgt en hij doet zijn geld op aan een nieuwe jas, dvds,... en binnen enkele dagen heeft hij nog maar €1000 over. Jeroen faalt omdat De Club Van De Oude Wilg hem voor is met het vinden van de schat en hierdoor heeft Jeroen schulden met Zeno.

In seizoen 2 moet Jeroen van hem de schat (Graal) stelen. Dit lukt maar Zeno wordt vergiftigd door Raven. Hierdoor raakt hij in een coma en komt de rest van het tweede seizoen niet terug.

Maar In seizoen 3 komt hij echter terug samen met Rufus. Hij ligt op sterven en heeft de Traan van Isis nodig om zichzelf beter te maken. Hierbij wordt Patricia gechanteerd door Rufus die voor Zeno de Traan Van Isis moet vinden. Hij verdwijnt echter op mysterieuze wijze nadat hij bezoek kreeg van het genootschap van Anchesenamon (de vader van Matthijs).

In seizoen 4 komt De Club Van De Oude Wilg te weten dat hij overleden is. Hij is waarschijnlijk vermoord door de arts. Hij zou anders toch gestorven zijn omdat hij De Traan Van Isis niet op tijd gekregen heeft. Vlak voor hij gestorven is heeft hij echter een videoboodschap gemaakt waarin hij vertelt over de Traan Van Isis en Het Genootschap Van Anchesenamon. Hij wist dat het te laat voor hem was en besloot De Club Van De Oude Wilg te helpen. Toen hij de video maakte zat hij gevangen bij de Mattijs en zijn vader. Dit kun je zien aan de schaduwen van de ventilators. Hij was dus ontvoerd door hen.

[bewerken] Sarah Winsbrugge-Hennegouwen (Pim Lambeau) (2006 - 2009)
Sarah is de oude vrouw uit het bejaardentehuis. Ze heeft Nienke het Medailon gegeven aan Nienke en haar vertelt dat er een schat in Het Huis Anubis ligt. Zij heeft daar vroeger ook gewoond. Haar vader, meneer Winsbrugge-Hennegouwen, heeft een schat meegenomen uit Egypte en om ervoor te zorgen dat Victor (of Victor Senior!) later de schat niet kon krijgen heeft hij de schat verstopt en aanwijzingen achtergelaten voor Sarah. Vervolgens zijn Winsbrugge-Hennegouwen en zijn vrouw omgekomen door een auto ongeluk. Het huis Anubis was toen van de Rodenmaers. Sarah bleef alleen achter met Victor, die toen een levenselixer had in Het Huis Anubis. Sarah heeft de schat nooit gevonden. Nienke moet de schat nu vinden. In seizoen 1 deel 2 is ze overleden nadat ze een bezoekje had gebracht aan Het Huis Anubis. Daar heeft Victor haar proberen uit te horen over de schat. Sarah heeft herinneringen met Zeno, de zoon van Terpstra, die mee naar Egypte is gegaan met de Winsbrugge-Hennegouwens. Zijn vader is vergiftigd door de opa van Victor die toen de butler was van meneer Winsbrugge-Hennegouwen die de schat niet met hem wilde delen. Samen hebben Sarah en Zeno een tijdje naar de schat gezocht maar zonder resultaat.

In het derde seizoen komt ze als geest Nienke regelmatig 's nachts bezoeken tijdens haar dromen. Zij vertelt dat Noa, de Uitverkorene, ziek zal worden en dat zij De Traan Van Isis moet vinden. Ze geeft ook nog een sleutel aan Nienke, die letterlijk de sleutel is die naar de Traan van Isis leidt. Dan zegt ze tegen Nienke dat dit de laatste keer is dat zij haar zal zien.

[bewerken] Amneris (Ayesha Künzle) (2007 - 2008)
Amneris is de geest die in het huis Anubis woonde. Ze verscheen daar vooral in de spiegel op zolder (de kamer van Noa).Ze verscheen daar omdat ze wist dat Noa de uitverkorene was. Dat wou ze iedereen duidelijk maken. Ze is de knappe vriendin van de farao Toetanchamon. De Egyptenaren dachten dat Amneris een directe afstammeling was van Isis en Osiris. Toetanchamon bouwde de liefdestombe voor haar. Maar Toetanchamon kreeg een ongeluk. Ze zijn nooit herenigd geweest en daar draait de vloek om: Amneris en Toetanchamon te herenigen. Op het einde van het 2de seizoen Deel 2 lukt dat en zijn alle mensen die vervloekt waren weer normaal. Daarna verdwijnt ze.

Het is nu nog onduidelijk, maar het kan gebeuren dat ze terugkeert in Seizoen 4. In dat seizoen zal de Club de strijd aangaan met Anchesenamon en mogelijk speelt Amneris hier ook nog een rol in.

[bewerken] Esther Verlinden (Karen Damen) (2006 - 2007)
Esther is de gymlerares en sportmasseur. Jeroen werd in de maling genomen door Mick en Mara. Hij dacht dat Esther op hem verliefd was en zo komt Jeroen in zijn felroze boxershort voor haar te staan als zij zich doucht. In het eerste seizoen is ze heel populair, maar in het tweede seizoen komt ze nog maar zelden voor in de serie. Tevens is ze in het tweede seizoen verantwoordelijk voor de schoolkrant, ondanks het feit dat deze door Patricia, Joyce, Mick en Kleine Robbie wordt bijgehouden. Ze had een goeie band met Jason, en ze waren verliefd. Na het tweede seizoen komt ze er niet meer in voor.

[bewerken] De rectrix (Hanneke Riemer) (2006 - 2007)
De rectrix kwam af en toe voor in de reeks in het eerste seizoen. Zij was er vooral toen de verkiezingen plaatsvonden voor het schoolvertegenwoordigerschap. in aflevering 172 ging zij zeggen wie de beste schoolkrant had en dat waren patricia en joyce.

[bewerken] Jack Kapon ( Mark Ram) (2008)
Hij is een nieuwe slechterik in het derde seizoen. Hij is de manager van 'Miss Holland' oftewel Sylvia de Boer. Eerst doet hij best aardig, maar wanneer hij boos wordt laat hij zijn ware aard naar boven komen; Robbie heeft een Tiara van Miss Holand gebroken en nu moet Robbie hem binnen een week € 10.000 geven. Dankzij Patricia komt Robbie aan het geld en hierdoor verdwijnt hij.

[bewerken] Miss Holland (Sylvia de Boer) (2008)
Miss Holland oftewel Sylvia De Boer was te zien in seizoen 3 deel 1. Mick en Robbie moesten haar interviewen, maar dat liep fout af. Miss Holland heeft Robbie geduwd waardoor hij op een tiara is gaan zitten. Zij was in paniek omdat haar manager, Jack Kapon, zou fippen als hij dat te weten zou komen. Robbie nam echter de schuld op zich waardoor hij door haar werd beloond door een kus van miss Holland. Nadat Jack binnenkwam en de tiara zag werd hij enorm boos en zei tegen Robbie dat hij die tiara moest terugbetalen. Nadien zijn Jack en miss Holland vertrokken en kwam ze niet meer terug. Jack wel om Robbie te bedrijgen.

[bewerken] Jason Winker (Curt Fortin) (2006 - 2007)
Jason was de geschiedenis leraar. Hij was heel populair bij zijn leerlingen. Amber was zelfs verliefd op hem, maar hij was verliefd op Ester. In het eerste seizoen was hij nieuw in de school, daardoor wist hij niets over Joyce. Patricia vertrouwde hem en vertelde hem alles over haar beste vriendin en hoe ze zomaar is verdwenen. Jason ging op onderzoek uit en hij stond op het punt om naar de politie te gaan toen hij merkte dat Ari en Ellie hem wat verzwegen. Hierdoor heeft Van Swieten hem alles verteld over Joyce en zo is hij lid geworden van het Anubis Genootschap. Hij is midden in seizoen 2 deel 1 vertrokken van de school naar Ecuador om kinderen te helpen. Wolf (Raven) heeft ervoor gezorgd dat Jason die functie kreeg, zodat hij zijn plek kon innemen de Club dwars kon zitten.

[bewerken] Jimmy (Robert van Laar) (2007 - 2008)
Jimmy is de zoon van Trudie, hij slaapt op de kamer met Fabian en Mick. Hij kwam in het huis als klusjesman en alle meiden waren meteen verkocht. Jimmy vond Nienke leuk en wilde haar dus van Fabian afpakken. Mick kende hem al van een surfvakantie waar hij alle meisjes van Mick had afgepakt, hij vertelde dat hij een kwal was maar niemand wilde hem geloven. Patricia, Amber en Joyce zagen in dat Jimmy een kwal was en probeerden dat te bewijzen aan de rest. Ze hadden allerdrie tegelijkertijd een afspraakje met hem namelijk. Toen dit gelukt was haatte iedereen Jimmy en toen ging hij na een flinke ruzie met Victor weg. Dit vond Trudie niet zo leuk.

[bewerken] Vera de Kell (Elle van Rijn) (2008)
Vera is een huishoudster die in komt vallen voor Trudie, als die in het tweede seizoen even weg is. Vera is de vrouw van Wolf (Raven) en moet van hem De Club Van De Oude Wilg, Jeroen, Victor en later ook Noa in de gaten houden. Noa omdat zij probeert te achterhalen waarmee Jeroen bezig is. Ze is aangenomen omdat ze deed alsof ze dezelfde hobby's had als Victor (opgezette dieren, brouwsels maken, orgel,...) Victor wordt hierdoor zelfs verliefd op haar. Vera speelt komedie en doet alsof ze hem ook heel aardig vindt. Vera en Raven willen Noa onschadelijk maken omdat ze wel eens te veel te weten kan komen, tot Raven denkt dat ze wel eens de Uitverkorene kan zijn die de Liefdestombe kan laten onthullen. Raven en Vera willen de tombe leegroven.Nadat ze zeker weten dat zij de Uitverkorene is ontvoeren ze haar. In de (voor)laatste aflevering werken Jeroen en De Club Van De Oude Wilg samen. Dan gaan ze samen naar de hoogste toren van het kasteel van Raven, de plaats waar de Uitverkorene moet staan om de Liefdestombe te onthullen. Vera probeert hen tegen te houden, maar faalt en op den duur komt idereen samen op de toren, waar de Liefdestombe onthuld wordt. Maar Raven en Vera worden door Amneris en Toetanchamon vervloekt, waardoor ze wechvluchten en ze op mysterieuze wijze verdwijnen.

[bewerken] Yasmine Sabri (Inge de Vries) (2007)
Yasmine is het tweelingzusje van Mara. Ze is in seizoen 2 tevoorschijn gekomen. Patricia en Joyce haalden Yasmine naar Het Huis Anubis om Mara te verrassen. Daarna nam zij Mara mee terug naar Dubai, waar hun ouders wonen. Ze wordt ook wel Yaya genoemd.

[bewerken] Neef Mo (Mohammed Azaay) (2007)
Neef Mo is de neef van Appie. In seizoen 1 deel 2 logeerde hij tijdelijk in Het Huis Anubis. Eerst onder het bed van Appie, nadien in een kast omdat Victor dit niet te weten mocht komen. De rede dat hij dit deed is omdat hij is gevlucht van zijn bruiloft. Hij moest trouwen met een vrouw die hij niet mooi vond. Appie kwam toevallig zijn bruid tegen en lokte haar en Mo naar een kamer in Het Huis Anubis. Mo werd stapelverliefd op haar en ging toen met haar trouwen. dat meisje heette Nabhila.

[bewerken] Maarten Calvijn (Michiel de Jong) (2008 - 2009 / afl. 303 - afl 354)
Meneer Calvijn is een arrogante inspecteur, die heel erg zelfingenomen is. Hij denkt dat hij de beste is en wil dan ook dat zijn reputatie niet geschaad wordt. Hij komt op de school waar de Anubisbewoners op zitten en is daar voor een onderwijsinspectie. Bij zijn onderzoek test hij vooral de directeur van de school (Meneer Van Swieten). Na de inspectie vond meneer Calvijn dat meneer Van Swieten niet langer meer directeur kon zijn. Maar dat is veranderd wegens de veiling die voor Oom Ibrahim is gehouden. Zo is er dus toch iets goeds aan Meneer van Swieten en de school en blijft hij gewoon nog directeur! Maarten Calvijn is daarna uit de serie verdwenen.

[bewerken] Juffrouw Knaap (?) (2007)
Juffrouw Knaap verving mevrouw Van Engelen voor een tijdje in het eerste seizoen. Juffrouw Knaap is heel erg spiritueel en de lessen die zij gaf waren heel erg verwarrend. Jeroen nam haar vaak in de maling. Toen mevrouw van Engelen terug kwam is Juffrouw Knaap verdwenen. Zij deed maar een paar afleveringen mee.

[bewerken] Dokter Geert (?) (2009)
Dokter van ziekenhuis Imelda. Hier lagen Fabian en Noa aan het begin van seizoen 3 deel 2. Deze dokter vertelde aan Nienke, Amber, Appie, Mick en Joyce dat Fabian overleden was. Hij heeft één keer zijn naam gezegd en dit was toen Noa het ziekenhuis verliet na haar hersenschudding.

[bewerken] Kas Nova (2008)
Wereldrecordhouder eieren eten. Hij kwam naar de school voor een interview met de schoolkrant. Toen daagde Mick hem uit om in 1 minuut 26 eieren i.p.v. 25 eieren te eten. Hierna volgde de wedstrijd eieren eten.

[bewerken] Nabila Baklava (Dunya Khayame) (2007)
Dit was de verloofde van Neef Mo. Mo vluchtte omdat hij niet met haar wilde trouwen. Hij dacht dat ze nog zo lelijk was als vroeger. Als Appie ze bij elkaar brengt en hij haar ziet denkt hij daar ineens heel anders over. Uitendelijk trouwen Nabila en Mo.

[bewerken] Maarten Menschot (?) (2006+2007)
De schrijver die Patricia en Robbie interviewen voor de schoolkrant. (2007) Ook was hij begrafenisambtenaar tijdens de begrafenis van Sarah. (2006)

[bewerken] Drs. Plof (?) (2008)
Organisator van de scheikundewedstrijd 'Pugna Fysica' waaraan Fabian en Joyce mee mogen doen. Nienke is Jaloers en doet daarom in het geheim mee maar zij word betrapt.

[bewerken] Nico (2008)
Nico is tatoeagezetter. Hij heeft een hond. Toen Jeroen en Noa op zoek waren naar de geheime aanbidder van Trudie kreeg Jeroen een adresje via een jongen die hij kent van de post. Op dit adres woonde Nico. Hij hield Noa en Jeroen een nacht lang vast totdat ze wisten te ontsnappen. Hierna is hij nooit teruggekomen.

[bewerken] Zahir Tayibi (?) (2009)
Broer van Ibrahim. Hij kwam op de bruiloft van Trudie en Ibrahim en hij bracht toen Delphi mee. Zahir speelde maar een paar afleveringen mee.


Personages Die Gaan Komen (vanaf Maart 2010)

[bewerken] Vincent Ruitenburg (Sander Foppele) (2010)
Vincent Ruitenburg zal in seizoen 5 opdruiken als de nieuwe Gymleraraar en is de neef van Fabian hij zal er alles aan doen dat Mick in vorm is zodat hij aangenomen word op de sport school ,maar zijn harde aanpak heeft Mick erg moeilijk mee want Vincent wil alleen het beste uit Mick hallen

Vincent heeft nog een broer Jelle waar hij een goede band mee heeft

[bewerken] Jelle Ruitenburg (Timo Descamps) (2010)
Jelle is de neef van Fabian en zal Appie vervangen in het huis anubis nadat hij naar Marokko is vertrokken in seizoen 5 zal hij opdruiken en zal samen een kamer delen met Jeroen Jelle kan heel goed met zijn broer Vincent en neef Fabian opschieten maar Jelle is wel wat goed gelovig en daarmee komt hij af en toe in problemen

[bewerken] Silvy Rosenbergh (Alexandra Dahlström) (2010)
Silvy Rosenbergh is het nichtje van Amber en zal Patricia en Joyce vervangen in het huis anubis Silvy zal in seizoen 5 opduiken en zal een kamer delen met Noa en Silvy is een heel lief meisje en heel behulpzaam wanneer ze verliefd word op Jelle weet ze niet goed wat ze daar mee moet ,zal het haar lukken om Jelle's hart te veroveren ?

maandag 16 november 2009

anubis videos










Huis Anubis: Exlusieve beelden van Noa



het huis anubis pad der zeven zonden

Anubis - De wraak van Arghus

anubis Anubis - De wraak van Arghus

hier vind je alles over de film






Het verhaal
Omdat Appie jarig is, gaan de Anubis bewoners naar een oud landhuis. Tijdens Appie's horrorfeestje slaat de klok twaalf en begint het huis te spoken; de piano speelt uit zichzelf en achter een dichte deur zit een heus spookhuis. Maar als één van hen daarna zoek is, lijkt het even niet meer voor de lol. Maken ze elkaar bang? Of spookt het echt in huis?


Nienke denkt dat het te maken heeft met het dagboek dat ze in het huis heeft gevonden. Het is van het eenzame jongetje Arghus dat honderd jaar geleden in het huis woonde. Hij wilde bij een groepje vrienden horen, maar werd door hen verstoten, waarna hij wraak zwoer op hun vriendschap.


In en om het huis begint het steeds meer te spoken en geen plek is veilig. De Club van de Oude Wilg gaat op onderzoek uit en komt erachter dat ze het slachtoffer zijn van een duister ritueel. Maar dan raakt Nienke ook de rest van de Club kwijt. Lukt het haar om in haar eentje de anderen te redden? Of gaan ze voor altijd ten onder aan de wraak van Arghus?


The Making Of









de cast

Hoofdrollen
Nienke Martens: Loek Beernink

Fabian Ruitenburg: Lucien van Geffen

Patricia Soeters: Vreneli van Helbergen
Amber Rozenberg: Iris Hesseling

Mick Zeelenberg: Vincent Banic

Appie Tahibi: Kevin Wekker

Joyce van Bodegraven: Marieke Westenenk

Noa van Rijn: Gamze Tazim

Robbie: Sander Van Amsterdam

Sofie: Claartje Janse

Danny: Patrick Wessels



Gastrollen

Arghus: Peter van den Begin

Manus: Bram van der Vlugt









hier vast de eerste fotos van Anubis - De wraak van Arghus

vrijdag 13 november 2009

de anubis cast

Huidige Hoofdpersonages

Loek Beernink Nienke Martens(2006 - 2009)

Iris Hesseling Amber Roosenbergh (2006 - 2009)


Lucien van Geffen Fabian Ruitenburg (2006 - 2009)

Vincent Banic Mick Zeelenberg 2006-2009

Sven de Wijn Jeroen Cornelissen 2006-2009

Gamze Tazim Noa van Rijn 2007-2009

Kevin Wekker Appie Tayibi 2008-2009

Patrick Wessels Danny Rodenmaar 2009

Claartje Janse Sofie Rodenmaar 2009


Tijdelijk uit de serie

Acteur Personage Terug

Sven de Wijn Jeroen Cornelissen in 2009 in de finale


Voormalige Hoofdpersonages
Acteur Personage Periode

Liliana de Vries Mara Sabri 2006-2007

(Achmed Akkabi) Appie Tahibi (2006 - 2008 ?)

Vreneli van Helbergen Patricia Soeters 2006-2009

Marieke Westenenk Joyce van Bodegraven 2006, 2007-2009



Huidige Gastpersonages

Acteur Personage Periode

Walter Crommelin Victor Rodenmaar 2006-heden

Ton Feil Arie van Swieten 2006-heden

Ingeborg Ansing Ellie van Engelen 2006-heden

Magda Cnudde Trudie 2006-2009

Hugo Metsers Wolf Rensen 2007-2008, 2009-heden

Sander van Amsterdam Robbie Lodewijks 2006-heden

René Retèl Oom Pierre Marant 2006, 2007-heden

Just Meijer Rufus Malpied 2006-2007, 2008-heden

David-Jan Bronsgeest Matthijs van den Berg 2009-heden

Evert van der Meulen Jacob van den Berg 2009-heden

Angela Groothuizen Rosa van den Berg 2009-heden

Trudi Klever Marijke Rodemaar 2009-heden


Voormalige Gastpersonages

Acteur Personage Periode

B Van Ginkel (Hugo Maerten) (2009

Curt Fortin Jason Winker 2006-2007

Hanneke Riemer de Rectrix 2006-2007

Karen Damen Esther Verlinden 2006-2007

Robert van Laar Jimmy 2007-2008

Elle van Rijn Vera de Kell 2008

Ayesha Künzle Amneris 2007-2008

Roelie Westerbeek Oma Irene Martens 2006-2008

Pim Lambeau Sarah Winsbrugge-Hennegouwen 2006-2007, 2008-2009

Hero Muller Zeno Terpstra 2006,2007-2009

woensdag 11 november 2009

deze week in het huis anubis

Afl. 400
Sofie’s situatie bij Van Der Knoest thuis wordt steeds dreigender. Komt ze daar ooit nog weg? Marijke vertelt de geheimzinnige heer over de Traan, de club hoort het met afgrijzen aan. Net voordat Jeroen belangrijke informatie wil vertellen wordt de verbinding verbroken. Wat moeten ze nu? Marijke hoort dat Victor’s Traan nep was en neemt een ernstig besluit.

Afl. 401
Mick heeft een nachtmerrie over Sofie en gaat er samen met Robbie op uit om haar te redden. Door alle commotie is het heel onduidelijk: wie heeft nou de Traan? En dat terwijl Jakob vastberaden is om de Traan te pakken te krijgen. De club wordt van alle kanten ingesloten, ontsnappen is onmogelijk…

Afl. 402
Mick begint zich ondertussen flink ongerust te maken over Sofie. Is ze echt in huis bij Van Der Knoest? Jakob krijgt de Traan in handen. Is dit het einde voor Noa? Marijke begint door te krijgen dat Jakob haar bedrogen heeft maar kan hem niet bereiken. Jeroen is op weg terug naar huis. Maar zal hij nog op tijd zijn om Noa te redden?

Afl. 403
Jeroen komt met belangrijk en schokkend nieuws over Amneris. Terwijl Mick en Robbie een reddingsactie op touw zetten, blijkt sporter Van Der Knoest heel iemand anders te zijn, maar daar is Sofie alleen maar heel blij mee. Jakob en Matthijs wachten op het ontwaken van Rosa, maar hoe moet het dan met Noa?

Afl. 404
Jakob ontdekt dat de club in zijn huis is maar laat niemand meer tussen hem en zijn vrouw Rosa komen! Mick en Robbie’s reddingsactie leidt nergens toe, maar Sofie wordt wel gered en de schoolkrant ook! Victor is Marijke zat en wordt weer de baas. Nienke brengt eindelijk het licht in duistere tijden. Zal alles goed komen?